Matsu El Picaro

Matsu El Picaro is een heldere robijnrode wijn gemaakt van Tinto de Toro, de lokale variant van Tempranillo in het wijngebied Toro. In de neus heeft deze wijn aroma's van bosbessen, bramen met een licht minerale toon. De smaak is fris omplex met heerlijke fruitige tonen van zwart fruit met lichte tonen van hout en kruidigheid, gevolgd door een soepele rijke lange afdronk.
De druiven voor deze wijn zijn afkomstig van wijnstokken met een leeftijd van meer dan 50 jaar oud. De oogst is volledig met de hand en vindt plaats in de eerste 15 dagen van oktober als de druiven volledig rijp zijn. De druiven worden zacht geperst in een pneumatische pers, waarna een natuurlijke vergisting plaatstvindt in betonnen tanks bij een temperatuur onder 24°C. Één vijfde deel van de wijn ondergaat een houtlagering van 3 maanden op Frans eiken, waarna de wijn wordt gebotteld zonder filtratie om zijn natuurlijke eigenschappen te behouden.
Deze Matsu El Picaro is heerlijk bij rood vlees gerechten, kalfsvlees, begeleider bij de BBQ, gevogelte en lichte stoofschotels.
Matsu is het unieke duurzame wijnproject van Vintae in het Spaanse wijngebied Toro. Het wijngebied Toro ligt ten noordwesten van Madrid aan de rivier de Duero en heeft sinds 1987 een D.O. erkenning. Raúl Acha, de wijnmaker van Vintae is op zoek gegaan naar oude wijngaarden voor natuurlijke wijnbouw, in zijn zoektocht vond hij zelfs een wijngaard met wijnstokken van bijna 100 jaar oud. Deze zoektocht en het proces om de wijnen te maken komt terug in de naam van dit wijnproject. Matsu betekent; "geduldige balans" in het Japans. Matsu is geïnspireerd door de Japanse traditie van verzorging van de natuur in puurheid en eenvoud. Het is een hommage aan de Spaanse wijntraditie. Alle wijnen worden gemaakt van druiven die groeien in een volledig natuurlijke omgeving, volgens de meest geavanceerde biodynamische technieken. De Matsu trilogie van wijnen verbeeldt de drie generaties van wijnmakers.
Productspecificaties
- Artikelnummer
- 6457/20
- Wijnsoort
- Rode wijn
- Land
- Spanje
- Regio
- Toro
- Wijnhuis
- Vintae
- Druivenras
- Tinto de Toro (tempranillo)
- Geur
- Bosbessen, bramen met licht minerale tonen
- Smaak
- Fris en complex met heerlijke fruitige tonen van zwart fruit met lichte tonen van hout en kruidigheid
- Serveertemperatuur
- 17 graden
- Serveertip
- Heerlijk bij rood vlees gerechten, kalfsvlees, als begeleider bij de BBQ, gevogelte en lichte stoofschotels
- Houtrijping
- Één vijfde deel van de wijn ondergaat een houtlagering van 3 maanden op Frans eiken
- Alcohol percentage
- 14,5%
- Oogstjaar
- 2020
- Afsluiting
- Kurk
- Sulfieten
- Bevat Sulfieten
- Vegan
- Ja