100% Proefgarantie
Per fles bestellen
Boven €45 gratis verzenden (in NL)
Inloggen0
100% Proefgarantie
Per fles bestellen
Boven €45 gratis verzenden (in NL)

Leeftijdscheck

Geen 18 - geen alcohol

Op 1 juli 2021 is de nieuwe alcoholwet in werking getreden en gelden er strengere regels voor de online en telefonische verkoop van alcohol. Zo mogen we alleen nog online wijn verkopen als we controleren dat de koper en ontvanger ouder dan 18 jaar zijn. Dit moeten we controleren zowel bij aankoop als bij aflevering. Wij hebben daarom dit in ons bestelproces en op de website opgenomen. Dit deden we overigens ook al voor de invoering van de nieuwe wet. Dit geldt zowel voor nieuwe als vaste klanten. 

Bestelproces

Bij het bestellen vragen wij je of je 18 jaar of ouder bent. Tijdens het bestellen moet je aangeven dat je 18 jaar of ouder bent. Bovendien laten we tijdens het bestellen ook weten dat je 18 jaar of ouder moet zijn om te bestellen en dat de leeftijd ook gecontroleerd wordt bij aflevering door PostNL. 

Bent u op het moment van bezorging niet thuis?

Je bestelling wordt alleen op het opgegeven adres bezorgd. Indien je niet thuis bent, wordt de bestelling bijvoorbeeld niet meer bij de buren afgegeven, de bezorger neemt de wijn weer mee en brengt deze naar een afhaalpunt van PostNL in de buurt. Daar kun je je bestelling dan persoonlijk afhalen. 

De bestelling mag ook niet voor de deur of op een plek bij uw huis (zoals bijvoorbeeld onder een overkapping, of in de schuur) worden neergezet. Je moet de bestelling persoonlijk in ontvangst nemen. De bezorger kan om je legitimatie vragen om je leeftijd te controleren. 

Track & Trace

Je ontvangt altijd een track & trace code zodat je de bestelling kunt volgen en een indicatie heeft van wanneer de bezorger bij je langs komt. Mocht dit tijdstip niet uitkomen, dan kun je bij PostNL een ander tijdstip kiezen. 

Telefonisch bestellen

Telefonisch bestellen is niet mogelijk. Wij moeten uw gegevens namelijk vooraf controleren en je moet zelf aangeven dat je ouder bent dan 18 jaar. Dit is in ons online bestelproces ingeregeld, vandaar dat je je bestelling via de website zelf moet doorgeven.

Bezorgkosten en kosten leeftijdscheck

Wij brengen op dit moment geen extra kosten in rekening. De extra kosten voor de leeftijdscheck nemen wij voor onze rekening. Verzenden boven 45 euro blijft gratis, daaronder betaal je een bijdrage van 5,95.

Jonger dan 18 jaar?

Geen 18 is geen Alcohol. Ben je jonger dan 18 dan kun je dus niet bij ons bestellen. Eventuele bestellingen worden door ons geannuleerd. Mocht de bezorger constateren dat je jonger bent dan 18 jaar, dan wordt de wijn naar ons teruggestuurd.

Nix18

 

Zelf regelen

Volg je bestelling, bekijk facturen en meer

Voor alle overige vragen

E-mail

Wij helpen je graag en reageren snel!

Mail ons

Social media

Socials

9,2Review LogoWij scoren een 9,2 op Webwinkelkeur

Happy Vino - Wijnvoornu.nl

Siliciumweg 21
3812 SV Amersfoort

BTW: NL862336922B01
KVK: 82101132

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »