Poggiotondo Chianti DOCG

Poggiotondo Chianti DOCG is gemaakt van drie verschillende druivensoorten: Sangiovese, Canaiolo en Colorino. Het fruit wordt gefermenteerd met inheemse gisten. Vervolgens gaat de wijn door een blaas pers voor het rijpen in cement en grote eiken vaten. Malolactische fermentatie gebeurt op natuurlijke wijze. De druiven worden ontsteeld en zacht geplet, waarnaar ze fermenteren in betonnen tanks. De bodem is kalkrijk met witte zeeschelpen, die elegantie en complexiteit voor wijnen met zich meebrengt. Diepe granaat rode kleur wijn. In het boek zijn gedroogde oregano aroma's verankerd met donkere en rode kersen. Rijpe kersen in de mond bieden evenwicht aan de korrelige tannine. Een levendige, frisse zuurgraad in de afwerking.
Perfecte begeleider voor lam of pasta's.
Poggiotondo
Het wijndomein Poggiotondo is gelegen in het kleine authentieke dorp Cerreto Guidi gelegen in het prachtige glooiende landschap in het Italiaanse Toscane. Poggiotondo is het familiedomein van de beroemde wijnmaker/oenoloog Alberto Antonini, o.a. wijnmaker bij onze welbekende Italiaanse producent Farnese Vini en voormalig wijnmaker bij Marchesi Antinori. De wijnen van Poggiotondo worden met véél respect voor de regio Chianti geproduceerd, volledig biologisch sinds 2014, maar wel volgens de moderne visie van Alberto Antonini.
Productspecificaties
- Artikelnummer
- 5483
- Wijnsoort
- Rode wijn
- Land
- Italië
- Regio
- Toscane - Chianti
- Wijnhuis
- Poggiotondo
- Druivenras
- Sangiovese, Canaiolo en Colorino
- Geur
- gedroogde oregano aroma's met donkere en rode kersen
- Smaak
- Rijpe kersen in de mond bieden evenwicht aan de korrelige tannine. Een levendige, frisse zuurgraad in de afwerking
- Serveertip
- lam of pasta's
- Houtrijping
- Ja
- Alcohol percentage
- 13,5
- Oogstjaar
- 2019
- Afsluiting
- Kurk
- Sulfieten
- Bevat Sulfieten
- Biologisch
- Ja
- Vegan
- Ja