Paul Mas Le Rosé

Le Rosé heeft een vriendelijke licht roze kleur, in de geur aroma’s van vers rood fruit. De smaak is fris, heerlijk fruitig met een zachte fruitige afdronk.
Deze rosé is een assemblage van verschillende druivenrassen, die worden na de oogst in de nacht apart gevinifieerd met een pneumatische pers, de wijn fermenteert vervolgens 3 weken bij maximaal 16°C, waarna de wordt gemengd en vervolgens 40 dagen op de droesem verblijft in een betonnen tank.
Heerlijk als aperitief maar ook als begeleider bij lichte gerechten zoals frisse salade met gegrild vlees, geitenkaas en Pasta Carbonara.
Bekijk ook onze andere wijnen van wijnhuis Paul Mas.
Productspecificaties
- Artikelnummer
- 1845/21
- Wijnsoort
- Rosé wijn
- Land
- Frankrijk
- Regio
- Pays d'Oc
- Wijnhuis
- Paul Mas
- Druivenras
- 40% Grenache Gris, 20% Grenache Noir, 20% Pinot Gris, 10% Cinsault en 10% Caladoc
- Geur
- Vers rood fruit
- Smaak
- Fris, heerlijk fruitig met een zachte fruitige afdronk
- Serveertemperatuur
- 8 tot 10 graden
- Serveertip
- Als aperitief, bij frisse salade met gegrild vlees, geitenkaas en Pasta Carbonara.
- Alcohol percentage
- 12,5%
- Oogstjaar
- 2021
- Afsluiting
- Vinolok
- Sulfieten
- Bevat Sulfieten