False Bay
Vernoemd naar de meest iconische baai van Zuid-Afrika, die een groot deel van de premium wijnlanden van het land omlijst, is False Bay Vineyards ontstaan uit de wens om 'echte' wijn betaalbaar te maken.
In 1994, lang voordat hij Waterkloof oprichtte - zijn biodynamische wijngaard met uitzicht op False Bay - kwam Paul Boutinot naar de Westkaap om druiven te zoeken en te redden van oude, evenwichtige en ondergewaardeerde wijngaarden. Deze schatten waren anders voorbestemd om verloren te gaan in de grote coöperatieve melanges die destijds de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie domineerden.
Ongebruikelijk voor die tijd, transformeerde Paul die prachtige druiven in wijnen met een minimum aan tussenkomst: wilde gistfermenten, geen zuurtoevoegingen... je kent het wel. Voor veel liefhebbers van ‘echte wijn’ inmiddels een bekend verhaal, maar toen zwom hij tegen de stroom in. Zelfs vandaag de dag is het bijna ongehoord om op deze manier wijn te maken tegen prijsniveau van de False Bay wijnen.
Vandaag de dag blijven de ingrediënten hetzelfde voor Waterkloof's Cellar Master Nadia Barnard: fantastisch kustfruit, oude wijnstokken en wilde gist in overvloed, met vermeden toevoegingen.
De False Bay & Waterkloof wijnen worden gekenmerkt door hun minerale karakter en elegante stijl. Op het domein word volledig Biodynamisch gewerkt.
Overige categorieën in Merken
False Bay
Vernoemd naar de meest iconische baai van Zuid-Afrika, die een groot deel van de premium wijnlanden van het land omlijst, is False Bay Vineyards ontstaan uit de wens om 'echte' wijn betaalbaar te maken.
In 1994, lang voordat hij Waterkloof oprichtte - zijn biodynamische wijngaard met uitzicht op False Bay - kwam Paul Boutinot naar de Westkaap om druiven te zoeken en te redden van oude, evenwichtige en ondergewaardeerde wijngaarden. Deze schatten waren anders voorbestemd om verloren te gaan in de grote coöperatieve melanges die destijds de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie domineerden.
Ongebruikelijk voor die tijd, transformeerde Paul die prachtige druiven in wijnen met een minimum aan tussenkomst: wilde gistfermenten, geen zuurtoevoegingen... je kent het wel. Voor veel liefhebbers van ‘echte wijn’ inmiddels een bekend verhaal, maar toen zwom hij tegen de stroom in. Zelfs vandaag de dag is het bijna ongehoord om op deze manier wijn te maken tegen prijsniveau van de False Bay wijnen.
Vandaag de dag blijven de ingrediënten hetzelfde voor Waterkloof's Cellar Master Nadia Barnard: fantastisch kustfruit, oude wijnstokken en wilde gist in overvloed, met vermeden toevoegingen.
De False Bay & Waterkloof wijnen worden gekenmerkt door hun minerale karakter en elegante stijl. Op het domein word volledig Biodynamisch gewerkt.
