100% Proefgarantie
Per fles bestellen
Boven €45 gratis verzenden (in NL)
Inloggen0
100% Proefgarantie
Per fles bestellen
Boven €45 gratis verzenden (in NL)

Door Inez

Formaten van wijnflessen


Jeroboam
De eerste soevereine vorst van het koninkrijk Israel (930-910 voor Chr.). Na de dood van Salomon liet hij zich tot koning uitroepen door de tribunen uit het noorden, die in opstand waren gekomen tegen Roboam. Naast het al bestaand Hebreeuwse schisma dat van politieke aard was, voegde hij nu een religieuse dimensie toe, omdat Dan en Bethel koos als heilige plaatsen.

Rehoboam
Koning van Judea (930 v. Chr.) Zoon van Salomon, die als een tiran regeerde en de scheuring tussen de stammen uit het Noorden (samen Israel) bewerkstelligde.

Methusalem
Volgens de bijbel is Methusalem, Joods patriarch, 969 of 720 jaar oud geworden.

Salmanazar
Naam van 5 Assyrische koningen, waarvan Salmanazar III de belangrijkste was.

Balthazar
Zoon van Nabonidus en regent van Babylon, gedood door Cyrus in 539 voor Chr. De profeet Daniel zou volgens de bijbel zijn dood en het eind van zijn koninkrijk hebben voorspeld door een inscriptie te vertalen. De inscriptie was tijdens een feest door een onzichtbare hand op een muur gezet (Mane, Thekel, Phares)
Of ook : Eén van de 3 koningen. (naast Melchior en Caspar).

Nabuchodonosor (Nebuchadnezar)
Gevreesd koning van Babylon (van 605 tot 562 voor Chr). Hij veroverde Syrië en Palestina in 604 en nam verscheidene malen Jerusalem in (ts. 605 en 587), en deporteerde er de Joodse bevolking (586-538). Onder zijn bewind was het neobabylonische rijk op zijn hoogtepunt.

Melchior: Eén van de 3 koningen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »