Happy Vino vanaf heden overgenomen door Tresor B.V. Ontdek het nieuwe hoofdstuk in onze wijnreis!

Persoonlijk wijnadvies
Vandaag besteld - binnen 24 uur verzonden
Gratis thuisbezorgd vanaf 75,- (NL & BE)
Betaalgemak & veilig betalen
Menu

Neropasso Rosso IGT Veneto

Neropasso Rosso IGT Veneto

Deze Biscardo Neropasso heeft een intens robijnrode kleur. In het bouquet kruidig met hints van kersen, zwarte kersen en pruimen compote. Fijn en fluwelig op het palet, aanhouden met zachte tannine in de afdronk.

9,76 per fles

Op voorraad

Doos (6 flessen)
Vandaag besteld - binnen 24 uur verzonden
Gratis thuisbezorgd vanaf 75,- (NL & BE)

Deze Biscardo Neropasso heeft een intens robijnrode kleur. In het bouquet kruidig met hints van kersen, zwarte kersen en pruimen compote. Fijn en fluwelig op het palet, aanhouden met zachte tannine in de afdronk.

Extra informatie

Beoordelingen
    Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst voor deze wijn.
    Beoordeel deze wijn

    Deel je ervaring met Happy Vino en laat andere wijnliefhebbers weten wat je van deze wijn vindt.

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze Biscardo Neropasso heeft een intens robijnrode kleur. In het bouquet kruidig met hints van kersen, zwarte kersen en pruimen compote. Fijn en fluwelig op het palet, aanhouden met zachte tannine in de afdronk.


    Deze wijn is heerlijk bij pasta, wit en rood vlees, verse en gerijpte kazen.

     


    De Biscardo Neropasso wordt gemaakt van Corvinone, Corvina en Cabernet druiven, met de typische "appassimento" methode. Een deel van de druiven die gebruikt wordt voor deze wijn is gedroogd, dit wordt de ‘appassimento’ methode genoemd. Dit is een unieke methode die ken Lees meermerkend is voor de productie van wijnen uit de Veneto regio. Deze techniek heeft zijn roots in een ver verleden sinds de Romeinse tijd. De druiven worden voor het persen gedroogd.De nodige ervaring voor het drogen van de druiven voor de Neropasso is nodig. Om een uitstekende wijn te krijgen, is de ‘appassimento’ methode essentieel. Het is een zeer kritische en delicate fase van het wijnmaken.

    De druiven moeten perfect rijp en gezond, als ze worden geselecteerd tijdens de handmatige oogst. De dunste trossen worden gekozen, met de druiven niet te dicht bij elkaar, zodat de lucht kan circuleren. De druiven worden in grote geperforeerde plastic kisten gelegd, om voor uitstekende ventilatie zorgen. De dozen worden gestapeld in de fruttaio, een grote luchtige kamer en de druiven worden periodiek gecontroleerd zodat de appassimento plaatsvindt op een perfecte manier.

    Misschien houdt u ook van...

    Toegang tot exclusieve wijn aanbiedingen?

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg toegang tot exclusieve acties, aanbiedingen en informatie over de nieuwste top wijnen!

    Winkelwagen

    U heeft nog geen wijn in uw winkelwagen.